SMB bedrifter er viktige for Norge. Her er noen fakta og en honnør til alle dem som driver SMB-bedrifter. Pluss et tips på hvordan mange kan lykkes enda bedre med Office 365. For din bedrift er viktig for flere en deg.

Fakta om SMB-bedrifter i Norge

SMB bedrifter er her bedrifter med færre en 100 ansatte. De aller fleste bedrifter her i landet har færre en 20 ansatte. Det var ikke så lett å finne kilder til denne artikkelen, men det jeg fant viser at.

 • De representerer 99 prosent av alle bedrifter i landet, og står for halvparten av verdiskapingen.
 • SMBer er svært viktige vekstmotorer. De fleste småbedrifter forblir små,  men det er noen få som vokser kraftig, og disse skaper svært mange arbeidsplasser. Knappe 100 slike bedrifter skapte 22 000 flere arbeidsplasser gjennom det siste tiåret. (1999-2009)
 • De aller fleste SMBer er eid og ledet av enkeltpersoner eller familier. Eiere som lykkes med å skape vinnerbedrifter, det vil si bedrifter som oppnår varig, lønnsom vekst, har høye ambisjoner på bedriftens vegne. De styrer bedriftene aktivt, og utvikler en bedriftskultur preget av innovasjon, konkurranse – og samhold.

Det er risikofylt å drive egen virksomhet. Denne tabellen viser hvordan det stod til med bedrifter som hadde etablert i 1997, 10 år senere.

SMB-bedrifter endring

 

Av ca 52 000 bedrifter var nesten 18 000 blitt borte. Et høyt tall, men de fleste klarer seg jo.

Hva kjennetegner de som hadde vekst?

 • Vekstbedrifter har større ambisjoner
 • Vekstbedrifter har en konkurranseorientert og innovativ kultur.
 • Investerer mer i FoU og kompetanseutvikling
 • Visjonære og ydmyke

De fire viktigste utfordringene for SMB-bedifter

 • Eldrebølgen og behovet for eierskifter
 • Dødens dal og kommersialisering av nye produkter og tjenester
 • Endring i næringsstruktur der helse og miljø blir viktigere næringer
 • Internasjonalisering som liten bedrift

office 365 small business

Microsoft Office 365 for SMB-bedrifter

Office 365 er smart, det er innovativt, det er visjonært og det gjør deg konkurransedyktig. Ikke minst så påvirker det kostnadbildet ditt og bunnlinjen. Brukt riktig blir du mer profesjonell og får bedre kontroll på kunder og inntekter også.

Office 365: Din hemmelighet for suksess

Det er blitt sagt at for å få det du ønsker, må du bruke det du har. Det fine med Office 365 er at den kan hjelpe deg sterkt med å utvide hva du har. Et bredere sett av løsninger med høy kvalitet så du får konkurransefortrinn selv når konkurrentene ofte er større.

Med en startpris på kun 36,20,- per bruker per måned, kan små bedrifter få

 • sky-basert e-post med tilgang fra web, PC og mobil.
 • muligheten til å vise og redigere Word, Excel, PowerPoint og OneNote-filer
 • gruppeområder for deling av filer
 • hjemmeside
 • direktemeldinger og videokonferanser

Alt er i skyen, så det er ingen grunn til å opprettholde eller anskaffe din egen IT-infrastruktur.

Her er 10 måter Office 365 kan hjelpe små bedrifter til suksess

1. Arbeid med de produktene du allerede kjenner
Office 365 tilbyr mange av de samme Office-funksjoner som de fleste brukere er allerede kjent med. Dette gjør det enkelt å få nye ansatte opp og i gang raskt. Og i motsetning til Google Apps, som kan kreve en bratt læringskurve, innebærer Office 365 vanligvis minimal opplæring.

2. Kutte kostnader
Utgifter til IT og datautstyr kan vokse – og kutte i bunnlinjen. Office 365 kan redusere dine månedlige utgifter fordi det ikke er krav til avanserte IT-kunnskap, du slipper å måtte kjøpe hardware, og det er svært lite vedlikehold.

3. Forbedre fleksibiliteten.
Med Office 365, kan du raskt legge til eller fjerne nye medarbeidere fra IT-systemet etter hvert som bedriftsforholdene svinger. Og akkurat som som for elektrisitet eller vann, betaler du bare for de tjenestene du faktisk bruker den måneden.

4. La alle jobbe der de er.
Office 365 har en enkel måte å få tilgang til og samarbeide om dokumenter på, enten de ansatte arbeider i samme rom eller på tvers av regioner. I motsetning til Google Apps, som tilbyr begrenset offline produktivitet, gjør Office 365 det mulig å fortsett arbeidet selv når du er uten Internett-tilkobling.

5. Oppnå et profesjonelt image.
Office 365 kan hjelpe deg å opprettholde det samme profesjonelle bilde som et stort konsern med et stort budsjett. Du kan holde nettmøter, oppretter en bedrift e-postadresse for alle ansatte, enkelt lage en flott utseende hjemmeside, skape dokumenter og presentasjoner med  høy kvalitet.

6. Ta kundeservice til et nytt nivå.
Office 365 hjelper små bedrifter å forbedre kundeservicen ved å tilby kundene informasjon av høy kvalitet, til rett tid når de ber om det. Med SharePoint Online, kan du sette opp en sentral lagringsplass for selskapets dokumenter, noe som gir de ansatte en rask måte å finne informasjon på. Og med Lync Online kan du raskt få tilgang til riktige eksperter, se om de er tilgjengelige, og starte opp en samtale.

7. Reduser behovet for reiser.
Lync Online lar deg holde høy kvalitet konferanser over Internett, noe som reduserer både tid og kostnader for reise. Du kan raskt flytte fra en chat til en videokonferanse. Du kan dele og presentere innhold samt ta notater fra i møtet erfaring. Og du kan bruke tavlen til brainstorming og notere ned diskusjonen poeng.

8. Arbeid tettere med kunder og partnere.
Med å bruke Lync Online, kan du også enkelt kommunisere med kunder og partnere for å få deres tilbakemeldinger og involvere dem i beslutninger. Lync Online inkluderer en virtuell tavle for høyproduktiv samarbeid. Brukere av Lync Online kan kommunisere med hvem som helst, selv om de ikke har Lync installert.

9. Hold din bedriftsinformasjon sikker og privat.
Office 365 gjør det enkelt å holde virksomhetens data privat og sikker, akkurat som du gjør med det fysiske kontoret. Med Office 365, kan du bruke de samme systemene som brukes av Microsoft og andre bedrifter over hele verden for å beskytte e-post, dokumenter og nettverk.

10. Eliminere behovet for IT-kompetanse, eller flytt den.
Eliminere behovet for IT-kompetanse. Office 365 er enkel å administrere og vedlikeholde uten mye IT-kompetanse. Det inkluderer en web-basert styring portal som gjør det enkelt å administrere brukere, lisenser og domener fra et enkelt og rent grensesnitt. Hvor kjøper så mange teknologi når det er løsninger de trenger? Bruk pengene på riktig IKT.

Er du klar for å spare penger, bli mer profesjonell og få en bedre bunnlinje? kontakt@procloud365.no Vil du heller prate om det så ring gjerne 920 10 803.

Les mer om Office 365 Small Business Premium.

Nå er det din tur.

Kilder

Æres den som æres bør. Artikkelen er basert på
Menon publikasjon 13/2009

Microsoft artikkel om hvordan bli klar for suksess

Den viktige SMB bedriften. by

There are no comments yet, but you can be the firstLeave a Reply